Arhivska oprema

Morda bi se zdelo, da arhiviranje dokumentov in drugega gradiva ne predstavlja posebnega izziva in je izbira namenskega pohištva za to nalogo nesmiselna. A gotovo ima dober arhivski regal velike prednosti v primerjavi z alternativami, med katerimi je na primer možnost, da gradivo preprosto zbašemo v škatle in pospravimo v klet.


Kakovostna arhivska oprema se za nepogrešljivo seveda najbolj izkaže v bolj zahtevnih okoljih in za shranjevanje bolj občutljivega gradiva. Še posebej, če je potrebna večja nosilnost za shranjevanje težjih predmetov, pridejo v poštev le namenski izdelki. To so na primer polični kovinski regali, ki so nadvse priročna rešitev za zelo raznolike potrebe pri arhiviranju. Ne le na tem področju, temveč tudi za marsikatere potrebe pri običajnem skladiščenju izdelkov in materialov. V vsakem primeru se polični kovinski regali odlično obnesejo povsod, kjer potrebujemo stabilno in zanesljivo mesto za shranjevanje raznovrstnega gradiva, hkrati pa se zanašamo tudi na prilagodljivost in priročnost opreme.

Vsak arhivski regal je v osnovi namenjen temu, da zagotavlja varen prostor za shranjevanje arhivskega gradiva. Kakšnim zahtevam mora pri tem ugoditi, pa je odvisno od posameznega primera. V nekaterih okoliščinah je res možno vso gradivo preprosto pospraviti v škatle in pustiti na tleh, a pogosto se zahteva boljši izkoristek prostora in bolj učinkovito skladiščenje arhivskega materiala. Polični kovinski regali v takšnih okoliščinah posebej izstopajo. Prav tako bo specializiran arhivski regal edina rešitev pri skladiščenju občutljivega gradiva v zahtevnih razmerah, saj le posebna arhivska oprema lahko zagotovi ustrezno zaščito gradiva v primeru groženj, kot so požari, poplave in podobni dejavniki.