Kako zložiti vso prtljago v kovček za motor?

Potovanje z motorjem je zabavno in zagotovo čisti užitek, saj na njem vožnjo doživljate čisto drugače, kot v primeru, če se na dopust odpravite z avtom ali drugim prevoznim sredstvom. Vendar pa ima takšno potovanje tudi svoje slabosti in ena od njih je gotovo ta, da lahko s seboj na dopust vzamete veliko manj prtljage. Zelo skrbno je treba premisliti, kaj boste na dopustu res potrebovali, saj se kovček za motor hitro napolni. Kako torej najbolj optimalno spakirati prtljago, če se na pot odpravljate z motorjem?

Na dopust z motorjem – kaj pa prtljaga?

Tako kot pred vsakim drugim potovanjem morate tudi pred potovanjem z motorjem dobro premisliti, kaj vse boste potrebovali na poti. To je odvisno od tega, na kakšno potovanje se odpravljate, kakšno bo vreme, kaj nameravate tam početi, pa tudi od tega, kje boste spali – razlika v količini prtljage je namreč velika, če prenočite v hotelu ali pa če nameravate kampirati. Načeloma pa boste v kovček za motor najbrž zložili naslednje:

  • različna oblačila, primerna glede na letni čas in napovedano vreme,
  • izdelke za osebno higieno,
  • različne druge pripomočke in opremo,
  • prvo pomoč,
  • orodje,
  • baterijsko svetilko,
  • odsevni jopič in drugo obvezno opremo.

Čeprav zgornji seznam ni prav dolg, pa vsi vemo, da se prtljage hitro nabere preveč. Zaradi tega je res dobro treba premisliti, kaj nujno potrebujete in kaj ne. Ker ste pri motorističnem potovanju omejeni s shranjevalnim prostorom, je treba pakirati res skrbno. Pri tem pa vam lahko pomaga tudi ustrezen kovček za motor.

Kakšen kovček za motor izbrati?

V prvi vrsti je pomembno, da izberete kovček za motor, ki je primeren za vaš motor: razmislite o tem, kako ga boste namestili in koliko boste motor z njim in z vso prtljago v njem tudi obtežili. Le tako bo namreč namestitev varna in enostavna. Na voljo imate zelo različne modele, med katerimi lahko poiščete točno takšnega, ki bo ustrezal vašim potrebam. Vsekakor se vam pred nakupom splača podrobno pogledati ponudbo in razlike med posameznimi modeli, saj boste tako veliko lažje našli takšen kovček za motor, s katerim boste na koncu pri uporabi res zadovoljni!