Kakšna keramika je primerna, ko imamo doma stopnice?

Skoraj nič ni boljšega kot to, ko v svoje novo stanovanje položimo tudi lepo keramiko. Seveda pa mora keramika poleg tega, da je lepa biti tudi uporabna. Zato je treba vedeti, kakšna keramika za stopnice je dobra in kakšna ni. Namreč, zelo hitro se lahko zgodi, da nam keramika otežuje življenje v stanovanju, če le-ta ni primerno dobro izbrana. No, kdor si torej želi, da keramika za stopnice lepo sovpada s celim stanovanjem in zraven tudi zagotavlja varnost na stopniščih, naj kar nadaljuje branje tegale članka. Povedali bomo namreč točno, kakšna keramika je za stopnišča primerna, kakšni se je dobro izogibati in še kaj drugega.

Primerna keramika, ki se lahko uporablja za stopnišča je naslednja:

Vsi vemo, da je keramika na voljo v veliko različnih odtenkih. Tu govorimo tako o barvnih odtenkih kot tudi o oblikovnih. Če želimo, da celotna keramika dobro sodi skupaj v celem stanovanju, moramo izbirati med tako, ki ima serijo tako za stensko kot tudi talno polaganje. Poglejmo pa si točno, kakšne keramične ploščice so primerne, ko le-te polagamo tudi na stopnišča.

Najpomembnejše je, da je keramika, ki jo želimo polagati po tleh in stopnicah, protizdrsna. Namreč, če le-ta te funkcije ne opravlja, potem smo lahko prepričani, da je samo vprašanje časa, kdaj se nam bo pripetila kakšna nepričakovana nesreča. K sreči pa imamo na voljo veliko lepih in nedrsečih talnih ploščic – od porcelanastih pa do takih, ki po videzu spominjajo na les. Najprimernejše pa so mat keramične ploščice, saj so bolj grobo brušene in zaradi tega tudi ne drsijo.

Kdor pa si želi zares izbrati pravo keramiko in ploščice, pa je najboljše, da se o tem tudi posvetuje v salonu, kjer le-te prodajajo. Namreč, strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo že vrsto let, bodo zagotovo najboljši vir informacij za to, katere keramične ploščice zna biti najboljša za vsak specifičen dom.