Najboljša otroška posteljnina

V otroški sobi si lahko pri opremljanju damo malo več duška, še posebej pri izbiri posteljnine – na voljo so namreč zelo barviti in atraktivni kompleti, ki bodo malčkom gotovo všeč, morda jih bodo celo uspeli zvečer pravočasno zvabiti v posteljo. Pomembno pa je, da na račun izgleda ne zanemarimo drugih lastnosti posteljnine – ne pozabimo, da ima tudi otroška posteljnina izredno pomembno nalogo pri zagotavljanju mirnega, udobnega in kakovostnega spanca.

Hitro se lahko zgodi, da v želji po čudovitem izgledu izberemo kak kos, ki ni primeren za svoj namen. Tako recimo okrasna blazina ni pravi nadomestek kvalitetnemu vzglavniku, tudi če prikazuje otrokovega najljubšega risanega junaka. Boljša izbira bo poslikana prevleka za vzglavnik, ki omogoča, da kombiniramo prijetno s koristnim in tudi pri dobrem vzglavniku ustvarimo čudovit vizualni učinek. Tako kot okrasna blazina tudi dekorativna odeja verjetno ne bo najboljša izbira, če moramo otroku zagotoviti toplino in udobje v hladnih nočeh. Veliko bolje bo izbrati kakovostno in toplo odejo, ki jo po potrebi dopolnimo s primerno prevleko, ki ponuja še atraktiven motiv za dekoracijo.

Otroška posteljnina torej ponuja obilo možnosti za dober okras otroške sobe, a ne na račun ključnih odlik, ki jih mora ta oprema ponujati za udoben in zdrav spanec. Na srečo je ponudba na tem področju zelo pestra, tako da se najdejo vsi mogoči izdelki, ki omogočajo kombiniranje najboljših lastnosti posameznih kosov. Najbolje je najprej gledati na funkcionalnost, šele nato na izgled. Lahko pa se za dekorativne kose odločimo posebej – tudi okrasna blazina lahko najde svoje mesto v otroški sobi, čeprav ni primerna za redno uporabo pri spanju, enako velja za dekorativne odeje in podobne izdelke, ki prinašajo le estetsko vrednost. Le nekaj iznajdljivosti moramo najti, pa bo naposled končni rezultat v zadovoljstvo tako otrokom kot tudi staršem, saj otroška posteljnina to možnost vsekakor dopušča.