Poskrbimo za primerno osvetlitev v naši kopalnici

Kopalnice imajo vedno večji pomen v modernem svetu. Včasih so bile le preprost prostor, kjer smo se na hitro umili in oskrbeli. Danes pa so postale skorajda kot nekakšno svetišče v vsakem domu. So vedno bolj razkošne, saj ljudje vedno več časa v njih preživijo. To pomeni, da se v njih vedno več vlaga, saj imamo na razpolago za nakup skoraj neomejeno opreme. Odlično vzdušje pa lahko dosežemo že z močjo, ki jo imajo kopalniška svetila. To je najhitrejši in najbolj ugoden način, da ustvarimo atmosfero sproščenosti in miru v naši kopalnici.

Načrtujmo postavitev luči v prostoru

Kopalniška razsvetljava je pomemben korak pri opremi vsake kopalnice. Najbolje je narediti načrt potem, ko smo že postavili umivalnik, banjo, tuš, straniščno školjko in druge elemente. Temu je večinoma zaradi tega, ker si bomo tako lažje predstavljali, kje vse so potrebna kopalniška svetila.

V manjših kopalnicah bo morda potrebna samo ena luč, ki bo zadostovala za funkcionalnost in ustvarjanje vzdušja. Za večje prostora pa je odlično, če imamo:

Eno močno svetilko

Večinoma jo bomo potrebovali za hitre obiske kopalnice. Omogočala nam bo, da bo dobra vidljivost, ko si bomo mogli na hitro umiti roke, obraz in podobno.

Eno svetilo, ki ustvarja mehko svetlobo

Kopalniška svetila z mehko svetlobo so narejena za sproščanje. So odlična za uporabo med kopanjem, saj v kopalnici ustvarijo prijetno vzdušje in ne motijo naših oči.

Usmeritev svetlobe je izrednega pomena

Kopalniška razsvetljava pride v mnogih mogočih postavitvah. S tem predvsem mislimo na usmeritev svetlobe. Za lažjo predstavo lahko delimo luči na:

Glavno stropno luč

Odlična rešitev, če želimo preprosto kopalniško svetilo, ki je funkcionalno in praktično. Po navadi ga postavimo na sredino stropa za najboljši učinek.

Stenske luči, ki svetijo navzdol

Take luči postavimo blizu robovom sobe, da ustvarimo prijeten občutek sproščenosti in razkošja v kopalnici. Taka postavitev luči nam nudi dobro osvetlitev kopalnice, vendar z mehkejšim in prijetnim ambientom.

Reflektorji

Če želimo ohraniti samo stropne luči, potem je dobra izbira tudi reflektor. Več luči, kot jih bo imel reflektor, več delov kopalnico bomo lahko osvetlili.
Izredno ponudbo odličnih kopalniških svetil lahko najdemo na www.volino.hr spletni strani. Poleg tega pa imajo na zalogi tudi druga svetila za notranjo, zunanjo ter industrijsko uporabo.