Širok spekter ponudbe prenosnikov

Prenosni računalniki bijejo bitko za svoj delež uporabnikov s tabličnimi in namiznimi računalniki, z izjemno pestro ponudbo različnih modelov pa posegajo na območje obeh skrajnosti. Na eni strani imamo na primer prenosnike ASUS ROG, ki se po zmogljivosti brez težav kosajo tudi z najbolj naprednimi namiznimi računalniki, na drugi strani pa kompaktne prenosnike, ki niso veliko večji in težji od tablic, a v primerjav s temi prinašajo dodatne funkcionalnosti. Tej širini sledi tudi cenovni razpon, v katerem izdelke najdemo – od najcenejših prenosnikov, ki stanejo manj kot običajna tablica ali mobilni telefon, do dragih prestižnih prenosnikov, ki presežejo mejo desetih tisočakov.


Prav zaradi pestre ponudbe je prenosni računalnik včasih težko izbrati. Manj zmede so pri brskanju po katalogih deležni tisti, ki vedo, kak računalnik potrebujejo. Zahtevnejši uporabniki, predvsem zagrizeni igričarji, bodo izbrali prenosnik iz serije ASUS ROG, ki je povsem prilagojena poganjanju najnovejših video iger. Poslovni uporabniki bodo pogledali poslovne linije priznanih znamk, kot so HP, ASUS in Apple. Največ težav pa bodo imeli verjetno tisti, ki nimajo posebnih zahtev in bi radi preprosto izbrali zanesljiv vsestranski prenosni računalnik za kar se da ugodno ceno.

Cenovno ugoden vsestranski prenosnik je težko najti, saj je ponudbe preprosto preveč. Ne bomo ga iskali v seriji ASUS ROG ali med drugimi igričarskimi računalniki, ki so veliko predragi, tudi poslovni prenosniki ne ustrezajo temu merilu. Po drugi strani pa ni pametno brskati preveč po drugi strani spektra, med najcenejšimi računalniki. Ni druge, kot da se posvetimo iskanju dovolj zmogljive konfiguracije v računalniku zanesljive blagovne znamke.