Ali so okrogli zlati uhani cenovno ugodni za nakup?

Ker okrogli zlati uhani nikoli ne bodo odšli iz mode, mora en par takih uhanov imeti vsaka ženska v svoji zbirki. V nadaljevanju pa bomo videli, ali so zlati uhani okrogli po obliki tudi ugodni za nakup. Namreč, kot vemo, lahko zlati uhani naredijo kar zajetno luknjo v naši denarnici ali na bančnem računu. Še vedno pa so nam pri nekaterih ponudnikih zlati uhani okroglih oblik ponujeni po zmernih predvsem pa sprejemljivih cenah. V nadaljevanju pa bomo videli točno, kakšne cene so sprejemljive, tako da bomo vedno vedeli, kolikšna cena je dejansko dobra in ki je čisto previsoka.

Koliko stanejo, če so zlati uhani okrogli?

Ker je prav gotovo vsem jasno, da je cena, ki jo imajo zlati uhani (pa naj bodo to okrogli, ali pa katerikoli drugi), odvisna od različnih stvari, si najprej poglejmo, katere te karakteristike sploh so. Prva stvar, ki se je moramo zavedati je, da se cena zlata podaja glede na to, kako čisto je zlato, iz katerega so zlati uhani narejeni. Namreč, čistejše kot je, višja bo cena. Naslednja karakteristika, po kateri se končna cena za zlate uhane določa, pa sta debelina in velikost samih uhanov. Ker pa govorimo o okroglih zlatih uhanih pa se velikost določa glede na premer.

Če torej pogledamo, koliko stanejo okrogli zlati uhani, bomo videli, da večji kot je premer uhana in čistejše kot je zlato, dražji bodo. Potem pa je jasno odvisno tudi, ali bodo uhani imeli še kakšne okraske ali pa diamante. Za neko okvirno oceno pa vzemimo klasičen primer navadnega okroglega zlatega uhana, ki ima premer 13 mm debelino pa nekje 2 mm. Za par takih uhanov bomo plačali med štirideset in petdeset evrov. Kar je več, je treba dobro pogledati, kolikšna je čistost zlata, in če je cena nižja, je treba preveriti, ali sploh gre za pravo zlato.