Cena lesene brunarice

Brunarice so nadvse priljubljene, saj gre za idilični objekt, v katerem bi si vsakdo želel prebivati. Edinstven ambient dopolnjuje zbirko drugih prednosti takšne hiše, nenazadnje pa je presenetljivo ugodna tudi cena, ki je pogosto en izmed glavnih zadržkov pri gradnji. Kakšna bo cena za brunarico? To je zelo odvisno od odločitev, ki jih sklenemo pri načrtovanju in gradnji.

Prva odločitev je ta, ali bomo izbrali naravna bruna ali lepljen les – cena je zelo različna, praviloma pa je za naravna bruna znatno višja. To je povsem pričakovano, saj je bistveno težje najti ustrezna naravna debla, ki bi jih lahko brezskrbno uporabili za gradnjo brunarice, medtem ko lepljen les sicer zahteva nekaj dodatne obdelave, a ga je veliko lažje pridelovati v večjih obsegih.

Pravzaprav je za lepljen les cena en izmed glavnih razlogov za priljubljenost te opcije. Seveda ima material tudi druge prednosti in odlike, zaradi katerih se pogosto uporablja za izdelavo brunaric, a ugodna cena v primerjavi z alternativami vsekakor prevesi tehtnico pri tistih, ki se ne morejo odločiti ne za eno ne za drugo.

Nadalje bo cena lesene brunarice odvisna še od tega, za kakšno izvedbo se odločimo ne glede na zunanjost sten. V notranjosti nas namreč čaka še več odločitev, lahko na primer izdelamo dvojno steno z izolacijo, lahko pustimo kar naravno steno iz brun, lahko pa tudi na notranji strani ustvarimo kakšno drugo rešitev ali pa razpoložljive možnosti kombiniramo. Spet je za lepljen les cena privlačen razlog, da ta material uporabimo tudi v notranjosti, a pri tem nismo čisto nič omejeni in imamo popolno svobodo. Vedeti je treba le, da bo izbira materialov in rešitev močno vplivala na ceno lesene brunarice.

V končni fazi na stroške seveda vplivajo še mnogi drugi elementi, nenazadnje potrebujemo betonsko ploščo, veliko dela je tudi v zaključni fazi gradnje in po tem, ko je objekt že dokončan. Ne pozabimo na dolgoročno vzdrževanje!