Cena za IR ogrevanje

IR ogrevanje se pogosto izpostavlja kot ena izmed cenejših opcij. Vedno pa je treba upoštevati različne stroške, ki odločajo o tem, kakšna bo končna številka. Kako dragi bodo za ogrevanje IR paneli, je odvisno od cene panelov, stroškov vgradnje in na koncu še stroškov delovanja in vzdrževanja.

Cena panelov

Med vsemi razpoložljivimi sistemi ogrevanja imajo prav IR paneli cenik najbolj povšeči tistim, ki ne želijo preveč zapravljati. Posamezni paneli so na voljo po nekaj sto evrov – najcenejši so seveda manjši in manj zmogljivi paneli, ki jih dobimo že za kakšnih 400 evrov. Cena in zmogljivost pa nato nista sorazmerni, saj ponujajo IR paneli cenik, ki je ugoden tudi za tiste z zahtevnejšimi željami. Tako bodo na primer dvakrat zmogljivejši paneli morda le 50 ali 100 evrov dražji, ne pa dvakrat več.

Cena montaže

Za ogrevanje IR paneli predstavljajo najcenejšo možnost tudi zato, ker so stroški montaže praktično zanemarljivi. Panele namreč zelo enostavno namestimo na steno, pravzaprav lahko vso delo opravimo kar sami. Vseeno je priporočljivo namestitvi in montaži posvetiti dovolj pozornosti, saj bodo le tako za ogrevanje IR paneli res optimalno učinkoviti. Pomoč strokovnjakov je posebej dobrodošla, če želimo ogrevanje povezati s termostatom ali drugimi elementi in sistemi zgradbe.

Stroški delovanja in vzdrževanja

Kljub temu, da imajo IR paneli cenik že v izhodišču zelo ugoden, stroški delovanja na dolgi rok ne bodo višji, kot bi si morda mislili. Elektrika je med najcenejšimi viri energije, odličen izkoristek panelov pa zagotavlja izjemno učinkovitost. Tudi kakšnega posebnega vzdrževanja paneli skozi desetletja življenjske dobe praktično ne potrebujejo.