Gradnja plavalnega bazena iz betona

Poleti, ko je res vroče in se temperature gibljejo nad 30 stopinj Celzija, prav vsi sanjamo samo o skoku v vodo, ki nas bo edina ohladila. Tuš je sicer tudi dobra rešitev, vendar pa se tudi slučajno ne more kosati s plavanjem v ravno prav topli vodi. Gradnja bazena, ki je narejen iz betona in tako omogoča tudi večje površine bazena, je tako idealna rešitev. Vendar pa izdelava plavalnega bazena narejenega iz betona vzame nekaj več časa. Kaj hitro je potreben mesec ali dva, da se tla ravno prav pripravijo, utrdijo, da se posuši beton itd., pri tem pa je idealen čas, da se gradnja bazena za plavanje iz betona začne, jesen eventuelno pa tudi pomlad. Zato o svojih sanjah za naslednje poletje poskrbite sami.

Izdelava plavalnega bazena je lahko tudi krajša

Ste zamudili jesen in nato še pomlad, vi pa bi na vsak način radi imeli bazen doma? Potem se lahko odločite za montažni bazen, ki sicer ni nek presežek, ampak imate lahko bazen takoj. Pravzaprav se niti gradnja bazena ne začne, samo površina, kamor se kalup postavi, se pripravi, potem pa se kalup zasuje z vodo. Vendar pa vam takšna gradnja bazena ne bo nudila takšnih užitkov, kot si jih želite in mnogi potem montažnega zamenjajo za betonskega.

Gradnja bazena je eno, kaj pa stroški vzdrževanja

Seveda je gradnja bazena nek določen strošek, ki se ga plača le enkrat in potem imamo bazen postavljen, če govorimo o betonski različici, ki je zagotovo najboljša izbira tako za plavalni bazen kot tudi za bazen poljubne velikosti in predvsem oblike, saj pri drugih vrstah ne morete računati na poljubne oblike in velikosti. Vendar pa se velikokrat izkaže, da je bila gradnja bazena celo najbolj enostavno delo. Potrebno je namreč bazen tudi vzdrževati, plačevati zanj vodo, elektriko in kemikalije. Vendar pa so ti stroški za bazen 8 × 4 m cca 300 € na leto, kar ni veliko, je pa treba bazen tudi mehansko čistiti, kar pa vzame nekaj časa in temu se mi možno izogniti in kar predstavlja mnogim še največjo težavo.