Izdelava oken po meri

Okna pogosto predstavljajo velik izziv pri gradnji ali obnovi hiše ali drugih zgradb. Če imamo standardne dimenzije in nismo preveč izbirčni, sicer ne bo težko najti pravih oken, saj je ponudba zelo pestra. Toda če bi želeli okna v kakšnih nenavadnih oblikah in nestandardnih dimenzijah, bo treba bistveno bolj pozorno pobrskati po ponudbi.

Okna neobičajnih dimenzij

Če iščemo pravokotna okna v nestandardnih dimenzijah, bodo prava rešitev PVC okna po meri. Za PVC okna dimenzije namreč ne predstavljajo posebnih težav – v pravokotni oziroma kvadratni obliki je možno izdelati okna vseh velikosti, tako da je izdelava po meri gotovo ena izmed razpoložljivih rešitev. Poleg tega so PVC okna dimenzij, ki zahtevajo izdelavo po meri, običajno dokaj enostavna za izdelavo, saj vzamemo že obstoječe sisteme in jih preprosto priredimo za določeno velikost. To pomeni, da je izdelava PVC oken v večjih in manjših nestandardnih dimenzijah relativno poceni, saj ne gre za posebno kompleksne prilagoditve v primerjavi s serijskimi okni.

Okna neobičajnih oblik

Če za PVC okna dimenzije ne predstavljajo velikih težav, pa bo morda drugače v primeru, da iščemo okna prav posebnih oblik. Veliko je tu odvisno od tega, kakšne so točne želje in potrebe. Nekatere oblike je možno izdelati na podobno enostaven način kot pravokotna okna nestandardnih dimenzij, medtem ko kakšne bolj zahtevne verzije zahtevajo posebno izdelavo PVC okna po meri. V večini primerov je izdelava okna po naročilu sicer dobra rešitev, seveda pa je cena za kompleksne izdelke nekoliko višja. Poleg tega je čisto možno, da nekatere oblike preprosto niso izvedljive.