Izginili so moji novi uhani

Nove uhane sem dobila za svoj 30. rojstni dan od prav posebne prijateljice. Čudoviti uhani so to. Zlati viseči uhani s posebnim vgraviranim vzorcem so mi kot uliti. Čudovito pristajajo mojemu odtenku kože. Ob dvignjenih lasem mi prav lepo poudarijo vrat. Resnično sem se zaljubila vanje. Že dolgo časa nisem imela tako priljubljenega kosa nakita. Nosila sem jih skoraj vsak dan in le težko sem se ločila od njih.

A nekega dne sem se odpravila na bazen. Vroč poletni dan in žgoči sončni žarki so me prisilili v rahlo ohladitev na letnem kopališču. Na bazenu je bilo ogromno ljudi. Mlade družine in starejši gospodje z malimi vnučki so bili najpogostejši obiskovalci bazena. Brisačo sem postavila na ležalnik v prijetnem zavetju borove sence. Počutila sem se kot na morju. Svoj nakit, še posebej uhane, sem skrbno odložila in pospravila v torbico. Vsaj tako sem mislila.

Kaj se je dogajalo tistega popoldneva?

Preoblekla sem se v kopalke in skočila v prijetno hladno vodo. Obožujem vodo in res zelo rada plavam. Ko sem se načofotala, sem odšla iz bazena nazaj proti svoji brisači. Sprva sploh nisem pogledala vseh svojih stvari. Kot običajno sem posegla po pijači in kmalu za tem še po mobilnem telefonu. Dva zgrešena mamina klica in nekaj novih objav na Facebooku. V glavnem nič posebnega. Potem pa kot iznenada se spomnim na svoj nakit v torbici. Pogledam vanjo in odprem manjši predal. Takrat pa šok.

V torbici ni več mojega nakita. Manjka modna ura znane blagovne znamke in verižica. Šele nato se zavem, manjkajo tudi moji najljubši uhani. Ne morem verjeti, ukradli so moje uhane! Razmišljala sem kaj storiti. Šla sem na blagajno v letnem kopališču in povedala kaj se je zgodilo. Seveda so poklicali policijo in prijavila sem krajo. A že takoj sem slutila, da iz te moke ne bo kruha.

Pazljivo z nakitom

V mojem primeru je priložnost naredila tatu. Tistega, ki se je polastil mojega nakita bodo le stežka našli. Gotovo pa bodo bolj pozorni v naslednjih dneh. Mlade gospe in gospodične bodo posebej opozorili na pazljivost pri puščanju nakita nenadzorovanega. Na letnem kopališču so po novem uvedli tudi garderobne omarice. Vsakega gosta opozorijo naj vanje pospravijo nakit in druge dragocenosti – še posebej uhane, verižice in drugo zlatnino.