Kakšen invalidski voziček izbrati?

V primeru omejene mobilnosti, običajno zaradi kakšnih poškodb ali bolezni, potrebujemo nekaj pomoči, če se želimo še vedno svobodno gibati. Poslužimo se lahko različnih rešitev, ki so nam v veliko pomoč in morda močno spremenijo izkušnjo – v nasprotnem primeru bi namreč ostali priklenjeni na posteljo ali pa bi bili povsem odvisni od drugih. Že enostaven invalidski voziček lahko naredi veliko razliko, saj se takoj odprejo mnoge možnosti za mobilnost.

Tudi enostavnejši pripomočki lahko pomagajo, odvisno od situacije. To so pogosto pohodne palice ali posebne palice za gibalno ovirane, nekateri izdelki te vrste so zelo dovršeni in prilagojeni različnim načinom uporabe. Tisti, ki ne morejo hoditi sami, pa bodo seveda izbrali invalidski voziček, ki je zelo praktična rešitev, ki nam povrne veliko mero mobilnosti. A za tak učinek moramo premišljeno izbrati pravi izdelek.

Že enostaven invalidski voziček je lahko v veliko pomoč

V primerjavi s tem, da bi preprosto ostali doma, je vsak invalidski voziček v veliko pomoč. Pa tudi sicer se enostavno zasnovani vozički lahko precej dobro obnesejo. Imajo tudi kar nekaj povsem konkretnih prednosti. So recimo cenejši, kar razkriva predvsem primerjava invalidskih vozičkov z električnim pogonom. Prav tako so enostavni modeli brez takšnega pogona bistveno lažji, veliko bolj praktični, pogosto tudi zložljivi. Za mobilnost je vse to lepa prednost, seveda pa moramo tak voziček upravljati sami ali s pomočjo drugih.

Invalidski voziček z električnim pogonom

Izberemo lahko tudi invalidski voziček z električnim pogonom, ki je priljubljena izbira tistih, ki imajo večje težave z mobilnostjo. Tako lahko povrnemo visoko kvaliteto življenja tudi tistim, ki se sicer sami ne morejo dosti premikati, saj bodo vseeno lahko opravljali tudi kakšne daljše poti. Takšni vozički so izjemno praktični, odpirajo neštete možnosti za prevoz po opravkih in do drugih priljubljenih destinacij, predvsem ne zahtevajo kakšnega napora in ponujajo zelo dobro uporabniško izkušnjo.