Ključna oprema poslovnih prostorov

Poslovni prostori morajo biti zelo dobro opremljeni, saj ciljamo na optimalno delovno učinkovitost in maksimalno storilnost. Pri delu se pogosto močno zanašamo prav na opremo, tako da si pri tem ne moremo privoščiti velikih kompromisov. Vse je seveda odvisno od tega, kakšno delo opravljamo, a tudi tam, kjer ne potrebujemo kakšne posebne opreme, je treba pri izbiri dobro premisliti.

Morda bi si mislili, da bo v običajni pisarni z izbiro opreme manj dela, saj potrebujemo le stol in mizo. A že ta dva elementa terjata temeljit premislek. Na stolu bomo namreč presedeli morda kar osem ur vsak dan, miza pa je ključnega pomena pri opravljanju raznih dejavnosti v sedečem položaju. Najbolje se izkažejo ergonomski stoli, ki dobro poskrbijo za udobje in počutje, predvsem pa za zdravje pri dolgotrajnem sedenju. Res pa je, da niso vsi ergonomski stoli enaki, in ravno v tem se izkaže pomen pozornega nakupovanja pisarniške opreme. Izbrati moramo stol, ki bo res upravičil zaupanje in investicijo. Radi posegamo po stolih višjega ranga, to so direktorski stoli, ki so lahko tudi pregrešno dragi. A takšni ergonomski stoli investicijo tudi upravičujejo, saj ponujajo popolno udobje in dolgo življenjsko dobo, uporabljamo jih lahko tudi deset let ali celo več.

Poleg tega je pomembno, da je delu in uporabniku povsem prilagojena tudi preostala oprema poslovnih prostorov. V pisarni s tem mislimo še na mizo, ki mora odgovarjati stolu, predvsem pa mora biti z ustrezno višino kot nalašč za to, kar za mizo počnemo. Izbira mize se morda sliši enostavna, a v resnici tudi ta naloga zahteva kar nekaj premisleka in določeno investicijo. Če pride ob tem v poštev še druga oprema poslovnih prostorov, je dela še več – splača se izbiri nameniti dovolj časa in truda, predvsem pa ne smemo varčevati. Le tako lahko pričakujemo, da bodo poslovni prostori res opravili svoje delo.