Masaža obraza

Redna ali celo vsakodnevna masaža obraza dolgoročno blagodejno vpliva na mišice in kožo na obrazu. Navadno je primeren čas za masažo obraza zvečer pred spanjem, ko kožo namažemo z nočno kremo ali s hranilnim oljem. Za dobro in globoko vtiranje kreme je masaža obraza pomembna, saj se lastnosti kreme vpijejo in izrazijo le z daljšim vtiranjem in enakomernimi krožnimi gibi.

Masaža obraza je učinkovita v lajšanju glavobola, sprostitvi mišic in lajšanju bolečin, izboljšanju krvnega pretoka ter preprosto v stimuliranju dobrega počutja. Zato se jo uporablja tudi v terapevtske namene, saj je na obrazu veliko mišic in živcev, ki so pod stalno napetostjo. Sprostitev mišic na obrazu je pomemben del ozaveščanja obrazne mimike, ki je večkrat posledica čustvene ali miselne napetosti in ne zavestna ali prostovoljna odločitev.

Del vsake masaže obraza so masažna olja, ki blagodejno vplivajo na počutje, sproščajo in s prijetnim vonjem božajo čutilo za voh in pomirjajo telo. Eterična olja in razne zeliščne mešanice v obliki olj, zelišč in čajev so od nekdaj del vsake kuhinje in zdravilske tradicije. Zaradi njihovega zdravilnega učinka se jih ljudje poslužujemo še danes.

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura ima blagodejen učinek na stopala, saj z njo stopala razbremenimo odmrle in suhe kože. Izvaja se na stopalih in prstih in pomeni odstranjevanje kurjih očes, otiščancev, trde kože na podplatih in glivičnih obolenj.

Medicinsko pedikuroizvajajo strokovnjaki na področju kozmetike, ki s svojim znanjem pravilno oskrbijo obolenja na stopalih. Suha, trda in počena koža na stopalih so pogost pojav, še posebej pri starejših in tistih, ki so zelo aktivni. Vendar takšno stanje ni nujno, če kožo redno in na pravilen način oskrbujemo.