Oblazinjenje postelje zagotavljajo še kakovostnejši nočni počitek

Morda se še premalo zavedamo, da je kakovost našega življenja pa tudi počutja na sploh v veliki meri odvisna od našega spanca. Na to pa zagotovo vpliva tudi to, na kakšnem ležišču počivamo. V prvi vrsti je najpomembneje, da je ležišče povsem prilagojeno našemu telesu. Izjemno dobrodošle so oblazinjene postelje, saj se ponašajo s številnimi prednostmi.

Praviloma postelj ne kupujemo kar na pamet oziroma v prvi trgovini, kjer nam je takšna oprema na voljo. Pri izbiri se je treba torej osredotočiti predvsem na naše potrebe. Ključna lastnost, ki jo upoštevamo, so dimenzije. Ker se neredko pripeti, da ne najdemo oblazinjene postelje primerne velikosti, jo naročimo po meri. K sreči je pri nas kar nekaj odličnih proizvajalcev tovrstnega pohištva, ki nam lahko v hitrem času zagotovijo posteljo ali pa kakšen drug kos pohištva po merah, ki so povsem ustrezne za nas.

Najpogosteje izbrani tipi postelj

Oblazinjeno pohištvo je na sploh zelo priljubljeno, tudi kar se tiče postelj. Vsekakor pa lahko izbiramo še med drugimi tipi. Med najpogosteje izbranimi so tudi lesene, v zadnjem času pa vsekakor tudi tako imenovane boxspring postelje.

Postelje iz lesa delimo na dve večji skupini; to so postelje iz masivnega lesa in postelje iz iverne plošče. Masivne so v primerjavi s posteljami iz iverke veliko bolj trdne, ponujajo pa tudi povsem naraven videz lesa. Je pa res, da so takšne postelje cenovno nekoliko dražje. Pohištvo iz ivernih plošč je torej ugodnejše, obenem pa omogoča precej veliko barvnih dekorjev ter oblik. Še posebej zanimive so tiste, ki jim je dodana LED osvetlitev, oblazinjeno vzglavje ali pa so dodani predali za shranjevanje posteljnine in drugih zadev.

Pri boxspring posteljah gre za kombinacijo vzmetene osnove ter vzmetene vzmetnice. Nekaterim takšnemu kosu pohištva rečejo kar hotelske postelje. Takšen naziv so si predvsem zaslužile zaradi izjemno bogatega in elegantnega videza.

Ključne prednosti oblazinjene postelje

Tudi oblazinjene postelje so lahko narejene na različne načine. Osnovni okvir je najpogosteje izdelan iz kombinacije iverne plošče ter masivnega lesa. Plošče so prevlečene s tekstilom. Nekatere med njimi so narejene iz umetnega usnja, druge iz pravega.

Ena od največjih prednosti takšne postelje je zagotovo izjemno preprosto vzdrževanje. Površino se lahko na zelo enostaven način obriše. Poleg tega pa nam oblazinjena postelja zagotavlja tudi dodatno udobje. Stranice so dovolj mehke, da se ne ranimo, če na primer po nesreči zadenemo ob posteljo.

Oblazinjena, lesena ali boxspring postelja? Katera pa je vaša favoritka? Svojo oblazinjeno favoritko poiščite kar tukaj.