Suhomontažne predelne stene

Običajno se oblikovanju prostorov posvečamo ob načrtovanju in gradnji objekta, kasneje pa ne moremo več veliko spreminjati. Če smo s svojimi prostori zadovoljni, to seveda ni nikakršen problem. Drugače je, če najdemo kakšne druge namene za svoje prostore in jih želimo preurediti, včasih objekt zamenja lastnika ali pa imamo kakšne druge cilje, ki jih lahko dosežemo s preureditvijo obstoječih prostorov. Med najbolj koristnimi rešitvami so v takšnih primerih predelne stene, ki jih s pridom izkoristimo tudi v končanih objektih.

Suhomontažne predelne stene imajo mnoge prednosti, ki se izkažejo predvsem pri prenovah, adaptacijah in nadgradnjah. A tudi pri novogradnjah lahko izkoristimo suhomontažne sisteme, saj ni treba vsake stene zidati. Načrtujemo lahko zelo posrečene rešitve, s katerimi bomo gotovo zadovoljni, na dolgi rok pa tudi veliko bolj fleksibilni.

Prednosti suhomontažne predelne stene

Suhomontažne predelne stene imajo kar nekaj prednosti, tako pri novogradnji kot v končanih objektih. Najprej gre izpostaviti fleksibilnost, saj nismo tako omejeni kot pri zidanih stenah. Predelne stene lahko enostavno postavimo kamorkoli, niso nosilne stene in dopuščajo pri tem popolno svobodo. Prav tako jih kasneje lahko podremo ali premestimo.

Zanimivo je, da lahko predelne stene ponudijo pravzaprav še boljšo izolacijo kot zidane stene, saj imamo na izbiro različne izvedbe oziroma različne suhomontažne sisteme. Tako dosegamo izvrstne funkcionalne učinke, ki še nadgrajujejo učinke, ki jih dosežemo pri samem razmejevanju večjih prostorov. Predelne stene izkoristimo tako, da odpremo prostor in oblikujemo uporabne površine, ki nudijo boljši izkoristek prostora.

Cena za predelne stene

Na koncu gre med prednostmi gotovo izpostaviti še ugodno ceno. Suhomontažna gradnja je hitrejša in enostavnejša, pa tudi precej cenejša od klasične gradnje. Sploh pri enostavnih elementih, kot so predelne stene, lahko pričakujemo odlično izkušnjo v vseh teh pogledih. Je pa cena odvisna od tega, za kakšne stene se pravzaprav zanimamo, saj se te rešitve lahko precej razlikujejo.