Turistično zavarovanje tujina za brezskrben dopust

Znano je, da evropska kartica v tujini ne pokrije vseh stroškov, ki lahko nastanejo ob nezgodah in boleznih. Zato je na voljo poseben paket za zavarovanje tujina, ki krije tudi tiste stroške, ki jih evropska kartica ne krije. Čeprav ob odhodu na dopust pomislimo, da se nam ne more nič zgoditi, pa nas ob pogledu na izstavljen račun zasebne klinike lahko močno stisne pri srcu.

Če se večkrat na leto odpravljate za vikend ali pa na daljši dopust v sosednjo državo, pa vam zavarovalnica Coris z lastnim asistenčnim centrom nudi prilagojeno letno zavarovanje za Hrvaško, ki je posebej koristno za vse, ki imajo na Hrvaškem svoja plovila, prikolico ali pa vikend hišico. Zavarovalno polico lahko sklenete za posameznika, na voljo pa so tudi ugodni paketi za vso družino.

Zavarovanje tujina krije strošek prevoza v Slovenijo

Če se odpravljate na počitnice le s standardno evropsko kartico, s tem tvegate, da boste morali za določene storitve doplačati iz svojega žepa, saj evropska kartica ne pokriva določenih stroškov, med katerimi je morda najdražji prav strošek prevoza v Slovenijo.

Zatorej, če se v tuji državi poškodujete ali pa težje zbolite, boste morali plačati visok strošek prevoza, pri čemer se znesek povečuje glede na oddaljenost države, v kateri dopustujete. Na primer, strošek prevoza v Slovenijo iz sosednjih držav znaša vrtoglavih 1500 eur in več. Tem stroškom se povsem izognete, če vnaprej sklenete turistično zavarovanje tujina.

Zavarovanje za Hrvaško krije storitve zasebnih zdravnikov

Običajno je, da so v turističnih naseljih, na otokih in obmorskih mestecih za dopustovanje na voljo le zasebne klinike in zasebni zdravniki, ki največkrat delujejo v turističnih ambulantah izven sistema javnega zdravstva. To je pogost pojav tudi na Hrvaškem.

Ker evropska kartica ne krije stroškov pri zasebnih zdravnikih, je potrebno plačilo v celotnem znesku storitve, pri čemer morate račun za zdravstveno storitev plačati na licu mesta. Asistenčno zavarovanje za Hrvaško pa vas razbremenjuje teh skrbi, saj vam ni potrebno posebej iskati zdravstvenih storitev, ki niso v zasebnem upravljanju. Pri tem pa tudi ne boste plačali več za opravljene storitve.

Zavarovanje tujina povrne stroške vseh zdravstvenih storitev

V primeru, da se boste na počitnice oziroma potovanje odpravili le z evropsko kartico, boste s tem tvegali doplačila stroškov zdravstvenih storitev v različno visokih zneskih. Na drugi strani pa turistično zavarovanje tujina povrne vse stroške, ki so povezani z zdravljenjem ali oskrbo v tujih državah.

Evropska kartica namreč pri določeni zdravstveni storitvi povrne le stroške v višini cene enakih zdravstvenih storitev v Sloveniji. Pri tem pa je pomembno vedeti, da je največkrat strošek določene storitve v tujih državah višji kot v Sloveniji. Zato ZZZS ne povrne stroškov v celoti. Na primer, letno zavarovanje za Hrvaško pa vam omogoča, da se lahko brez skrbi odpravite k zdravniku in za storitve ne boste doplačali. Enako velja, če se težje poškodujete in po vas pride rešilec.

Zavarovanje za Hrvaško krije stroške participacije

Na Hrvaškem in v mnogih drugih državah, kjer je vzpostavljeno javno zdravstvo, se v zadnjih letih povečuje strošek participacije. To pomeni, da navkljub evropski kartici, boste morali plačati strošek participacije na zdravila, če boste dobili zdravilo na recept in ga dvignili v lekarni. Enako velja tudi če boste na Hrvaškem hospitalizirani. Zato letno zavarovanje za Hrvaško omogoča, da vam ne bo potrebno plačati stroškov participacije.

Zavarovanje tujina povrne stroške na podlagi dokumentacije

Če boste v tuji državi morali sami plačati določene stroške za prevoz in zdravstvene storitve, morate shraniti vse originalne izvode medicinske dokumentacije, kjer je navedena diagnoza in pripadajoči stroški za posamezno storitev. Turistično zavarovanje tujina na ta način povrne manjše stroške.

V primeru visokih stroškov, ki jih ne morete plačati na licu mesta in zanje založiti denarja, preden vam zavarovalnica povrne denar, pa imate možnost, da pokličete Coris asistenčni center, ki bo vzpostavil stik s Coris predstavništvom v državi, kjer dopustujete in se direktno povezal s ponudnikom storitev ter uredil plačilo stroškov.