Za Google AdWords oglaševanje boste plačali za realne klike

Glede na to, da Google AdWords oglaševanje funkcionira na način, da je treba čisto vsak klik na oglas plačati, seveda tukaj ni prav veliko heca, saj lahko strošek nanese nekaj sto evrov na mesec. Seveda tistim, ki oglašujejo, to ni težko plačati, vendar pa res le v primeru, da dejansko tudi imajo kaj od tega. Koliko bomo imeli obiska od na primer 100 €, je nemogoče povedati v naprej, če se ne ve, v kateri dejavnosti poslujete, saj je vse skupaj odvisno od tega, koliko je konkurence in posledično od tega, koliko znaša cena na posamezni klik. Vendar pa četudi je tako, da posamezen klik stane na primer le nekaj centov, je to še vedno veliko, če na primer konkurenca klika na oglase samo zato, da porablja sredstva na računu.

Brez skrbi, za  Google AdWords oglaševanje boste plačali toliko, kolikor bo realnih klikov

Predvsem na začetku, ko se je Google AdWords oglaševanje pojavil, se je dogajalo, da so bili kakšni, ki so klikali na oglase samo zato, da so konkurentom trošili denar. Danes na srečo kaj dosti ni več tega, je pa ta spletni velikan svoje stranke tudi zaščitil pred takšnimi nezaželenimi kliki in v primeru, da je klikov veliko, obisk spletne strani kratek, kliki pa si po možnosti celo sledijo eden drugemu, porabljena sredstva vrne na AdWords račun. Tako da pravzaprav ni več bojazni, da bi vam uporabniški račun spraznili namerno, hkrati pa da bi vam tudi bančni račun spraznili namerno, saj se sredstva vrnejo. Verjetno gre tudi tej potezi pripisati, da danes ni več namernega klikanja oglasov in tako posledično tudi celotno poslovanje poteka veliko lepše in bolj pošteno in se tudi podjetniki za Google AdWords oglaševanje odločajo bistveno, bistveno pogosteje.

Torej, če je bil to do tega trenutka vaš edini »izgovor«, da se niste odločili za Google AdWords oglaševanje, ste lahko od tega trenutka pomirjeni in se končno odločite za Google AdWords oglaševanje.