All on 4 cena

Zobni implantati so zelo priljubljeni, saj imajo mnoge prednosti, pomisleki pa običajno izvirajo le iz cene. Res je, da bo treba za takšno zdravljenje plačati nekoliko več kot za osnovne rešitve, a je tudi končna izkušnja veliko bolj prepričljiva. Kakšni so torej stroški za različne rešitve te vrste?

Osredotočimo se lahko na storitev all on 4, cena je v tem primeru višja kot pri osnovnih zdravljenjih. Gre namreč za zahtevnejšo rekonstrukcijo, ki vključuje namestitev proteze na štiri implantate. Pričakovati gre, da bo cena torej vsaj štirikrat višja od cene za posamezen implantat, k temu pa moramo dodati še stroške preostalih protetičnih izdelkov, ki so posebej narejeni za ta namen. Ne pozabimo na storitve, ki jih prav tako odraža all on 4 cena. Končni seštevek bo dosegel več tisoč evrov, kar se morda zdi visoka cena na prvi pogled, a upoštevajmo, da gre za celovito rešitev, ki trajno povrne funkcionalnost in izgled celotnega zobovja.

All on 4 cena in stroški posameznih implantatov

Kako se za all on 4 cena primerja s stroški posameznih implantatov? Razlika je seveda lahko precej velika, saj so posamezni implantati običajno v uporabi pri dokaj enostavnih storitvah, ki ne vključujejo toliko dodatnih stroškov. Medtem ko bo za all on 4 cena dosegla okoli 4000 evrov, hitro pa tudi več, so posamezni implantati bistveno ugodnejši. Cene se gibljejo okoli 500 evrov, kar je zelo ugodna ponudba za tako prepričljive rešitve.

All on 4 cena in ponudba pri zobozdravnikih

Pričakovati je, da bomo našli določene razlike v cenah med posameznimi zobozdravniki. Navsezadnje je ponudba zobozdravnikov dokaj razgibana, različne pa so tudi cene, še posebej pri dražjih storitvah, kjer je vsaka razlika lahko velika. Splača se torej pred dokončno odločitvijo pobrskati po ponudbi in najti najboljše možnosti, ki res ponudijo dober končni rezultat – cena naj ne bo prioriteta.