Cenovno ugodne storitve samoplačniških zobozdravnikov

Samoplačniške zobozdravstvene storitve veljajo za pregrešno drage, še posebej tiste, ki niso tako nujne in predstavljajo le določen luksuz. A v resnici lahko na cenikih takšnih strokovnjakov najdemo tudi storitve, ki so zares ugodne in dostopne vsakomur.

Storitve v zvezi z zdravljenjem zob

Že v okviru običajnih zdravljenj se včasih pokaže potreba po določenih samoplačniških storitvah. To je na primer rentgen zob, ki ga je treba včasih plačati. Rentgen zob je izvrsten primer cenovno ugodne samoplačniške storitve, saj bo v nekaterih primerih zahteval le dobrih deset evrov, pa tudi za posnetek celotnega zobovja vključno s 3D modeliranjem ne bo treba odšteti veliko, pogosto celo manj kot sto evrov. Morda bi se zdelo, da rentgen zob niti ne spada med posebne samoplačniške storitve, saj se pogosto zahteva v procesu običajnih zdravljenj, a po drugi strani je prav rentgen pogosto tudi prvi korak estetskih, protetičnih in drugih posegov.

Estetske storitve

Tudi estetsko zobozdravstvo ponuja nekatere cenovno ugodne storitve. Za beljenje in zobne prevleke cenik na prvi pogled sicer ni pretirano presenetljiv – treba bo odšteti denimo okoli tristo evrov. A če upoštevamo, da gre za hitre in učinkovite posege s trajnimi rezultati, se cena izkaže za ugodno. Za zobne prevleke cenik sicer običajno ni točno določen, saj pridejo v poštev nekateri dejavniki, ki vplivajo na končno ceno. So pa za beljenje pogosto vnaprej pripravljeni paketi s fiksnimi cenami. Beljenje je lahko sploh ugodno, če se odločimo le za beljenje enega zoba, medtem ko za zobne prevleke cenik večinoma ni tako pester in prilagodljiv.