Dragi ali ceneni vozički

Ste nekdo, ki sodi stvari po ceni? Ker se vam je mogoče zgodilo, da ste kdaj vzeli stvar, zato ker je bila poceni, pa se ta žal ni obnesla in vas je izučilo ter seveda verjamete temu, da kolikor denarja toliko glasbe? Odvisno tudi o čem govorimo in kaj kupujemo. Če gre za enkraten in dolgotrajen nakup, ki bo še nekaj časa v uporabi in bomo ga še en čas potrebovali, mogoče v tem primeru ne upoštevamo cene, čeprav seveda gledamo tudi na to in, če lahko mogoče kje dobimo odlično stvar po ugodni ceni, nimamo razloga, da bi se odločili za tisto dražjo, ker je samo draga. Ali imate otroški voziček?


Če so vas prepričali dragi otroški vozički in, če je vaš odgovor da, zakaj? Kaj vam nudi, česar vam mogoče kateri od cenejših ne? Kdo je proizvajalec tega? Je ta znan? Je nekdo, ki je specializiran za tovrstno opremo? Je voziček opremljen še z drugimi stvarmi? Kakšne so njegove funkcije? Našteli smo kar nekaj lastnosti, katere vplivajo na oblikovanje cene vozička. Kdo sploh določa ceno? Proizvajalec ali prodajalec? Pravzaprav oba. Proizvajalec ima svojo ceno in izdelek proda prodajalcu, ki pa potem postavi svojo ceno, njegova marža je popolnoma njegova odločitev, pa vendar glede na konkurenco, katere verjetno ne manjka in z razmahom spletne prodaje, se bo ta trudil ponuditi strankam največ. Stranke so izjemno pomembne in vsak nakup opravljen v njegovi trgovini je zanj plus. Zato se bodo seveda trudili ponuditi strankam najboljše po ugodnih cenah. Res pa je, da ne moremo tudi pričakovati, da bomo to dobili kar tako. Navsezadnje gre za opremo, ki nam je nujna in je veliko dela z njo, tako da resnično ne moremo pričakovati, da bo nekaj tako kakovostnega tudi imelo zelo nizko ceno. Je pa prav, da je ta sprejemljiva. Koliko, pa je za vas sprejemljivo? Oziroma, če vprašamo drugače, kaj je za vas drago in kaj poceni? Če so vozički sedaj pod vprašajem? Koliko ste pripravljeni zanj odšteti? Gre za relativno stvar, drago in poceni je odvisno, kdo bo odgovarjal.

Poceni otroški vozički ni nujno, da so kaj manj kakovostni ali pa nam ne bodo nudili dovolj praktičnosti in uporabnosti. Dragi vozički tudi ni nujno, da so najboljši ali da se velikokrat sploh razlikujejo od enega iz nižjega cenovnega razreda. Vsekakor je najbolje preveriti lastnosti vozička in samo na podlagi teh se odločiti. Potem bo cena tudi sprejemljiva. Kar je še pomembno je to, da je treba mogoče ponudbe preveriti tudi pri drugih prodajalcih, saj kot smo omenili, sami krojijo svoje cene in tako bomo mogoče kje drugje, enak voziček našli za manj denarja.

Kaj je drago in kaj poceni presodite sami. Je pa pomembno predvsem to, da najdemo za svoj žep sprejemljivo in glede na ponudbo, zagotovo bomo našli ustrezno kakovost s ceno. Iščemo dokler ne najdemo in seveda pri tem upoštevamo svoje želje. Kot kupec si to lahko privoščimo, prav zaradi velike konkurence med prodajalci, kajti vsak od teh se bo trudil za nas in bo želel ponuditi najboljše po sprejemljivi ceni. Zato se lahko tudi na prodajalca obrnemo za pomoč. Ta nam bo še mogoče znal najbolje svetovati. In tudi kar se cen tiče, nam bo znal pojasniti, zakaj je mogoče en voziček toliko dražji od drugega.