Embalaža za živila

Včasih se zdi, da se cel svet vrti okoli hrane. Hrana je gorivo, ki naše telo poganja, da lahko to nemoteno funkcionira, poleg tega pa ustrezna izbira hrane brez dvoma vpliva na naše dobro počutje in zdravje nasploh. Mnogi pa v hrani najdejo tudi slastne užitke.

Peki papir in folija za živila

Za kvalitetno pripravo in hrambo živil pa so nepogrešljivi tudi ustrezni materiali, ki poskrbijo, da bo hrana ohranila svoj okus in kvaliteto. Peki papir in folija za živila sta primerna za peko peciv in pripravo zdrave, okusne hrane, ki vsebuje zgolj nekaj pičlih kalorij. Taki materiali so primerni tudi za mikrovalovne pečice. Peki papir poskrbi, da bo pecivo pripravljeno na zdrav način, tako da bodo lahko prav vsi sladokusci brez slabe vesti posegli po dišečih pekovskih izdelkih. Sestavljen je iz lističev, ki jih je mogoče večkrat uporabiti. Dimenzije, v katerih je peki papir na voljo so 40 x 60 cm, 60 x 80 cm in 70 x 80 cm. Pakira se po 10 kg.

Folija za živila pa omogoča prenos hrane v službo, na izlet ali kamorkoli drugam. Uporabna je prav za vsa živila, katerim ohranja obstojnost in brez dvoma poskrbi, da ostanejo sveža. Dimenzije, v katerih se folija za živila nahaja, so sledeče: širina: 45 cm, dolžina: 300 m; širina: 30 cm, dolžina: 300 m, širina: 45 cm, dolžina: 1500 m (HV), širina: 40 cm, dolžina: 1500 m (HV).

Priprava in hramba živil torej terjata ustrezno embalažo, ki poskrbi za svežino in obstojnost živil, ki sta za uživanje pripravljene hrane seveda bistvenega pomena.