Enostavna priprava promocijskega gradiva

Raznovrstno promocijsko gradivo se uvršča med tiskovine, po katerih je največ povpraševanja. Potrebujemo jih namreč razmeroma pogosto, poleg tega se vedno pripravljajo v nekoliko večjih nakladah. Za to nalogo je treba izbrati dobrega tiskarja – ne le takšnega, ki bo s svojo opremo in izkušnjami zmogel natisniti vse potrebne tiskovine, temveč bo ponudil dobro izkušnjo tudi z drugimi odlikami. Pogosto je odločilno to, da lahko tiskovine enostavno naročimo in se s ponudnikom brez težav uskladimo glede vseh podrobnosti.

Veliko prednost ima glede enostavnosti naročanja spletna tiskarna, saj lahko v tem primeru tiskovine naročimo kar na daljavo preko spleta. Pri tem pa se že pojavijo velike razlike tudi med tiskarji, ki omogočajo tak način naročanja. V primeru, da iščemo kak enostaven tisk v manjših nakladah, je vsaka spletna tiskarna dovolj dobra, saj je edina naloga sistema ta, da posreduje naročilo do izvajalca. Če pa se zanimamo za tisk letakov, plakatov ali drugih reklamnih gradiv, imamo običajno nekoliko več specifičnih zahtev, ki jih moramo posredovati ob naročilu. Ni nujno, da bo spletna tiskarna to omogočala. Nekateri tiskarji prepričajo prav z dobrimi spletnimi sistemi, ki jih lahko uporabimo tudi za nekoliko zahtevnejše projekte.

Vprašati pa se moramo, ali je enostavnost tiskanja res glavna prioriteta v primeru, da se zanimamo za tisk letakov ali drugih promocijskih tiskovin. Gotovo je zelo prikladno, da lahko storitev naročimo kar iz domačega naslanjača, a če smo pri tem nekoliko bolj zahtevni in si res ne moremo privoščiti kakšnih nesporazumov, je morda vseeno bolje izbrati tiskarja, pri katerem se lahko osebno oglasimo. Nekateri tiskarji so zelo odzivni in prilagodljivi, s tem pa kot nalašč za izvedbo zahtevnejših projektov. Morda lahko tudi pri teh naročila posreduje kar spletna tiskarna, gotovo pa bodo zelo odzivni tudi na druge načine. Pri projektih, kot je tisk letakov, je to lahko izredno pomembno.