Preprečevanje zgage na najpreprostejše načine

Zgaga vas je najverjetneje že kdaj obiskala in tega si verjetno ne želite doživljati več. Nekatere pa zgaga na žalost obišče preveč pogosto. V takšnem primeru si v veliki meri lahko pomagate kar sami. Pogosto se ne zavedate, da imate rešitev za odpravo zgage doma pri roki. Ena od boljših rešiteljic proti zgagi je zagotovo soda bikarbona.

Zgago boste lahko uspešno odpravili, če boste polovico ali celo čajno žličko soda bikarbone zmešali s kozarcem vode ter to na hitro popili. Soda bikarbona je odlična rešitev, ker je bazična snov. Z njo boste zato nevtralizirali želodčno kislino, ki je zašla v vaš požiralnik. Vendar pa sode bikarbone ne smete uživati preveč pogosto. Če boste z njo pretiravali, vam lahko povzroča neprijetne slabosti.

Aloe vera ublaži vnetje v požiralniku in želodcu

Na aloe vero se pogosto spomnimo, ko nas opeče sonce. Prav tako pa je sok aloe vere izjemno dobra rešitev, če nas doleti zgaga. Aloe verin sok na zelo učinkovit način ublaži vnetje v želodcu in požiralniku. Ena od možnosti je ta, da sok aloe vere uživate preventivno, če se zgagi torej želite izogniti, še preden vas obišče. Dobrodošla pomoč tovrstnega soka pa je tudi v primeru, če vas je zgaga že prehitela z obiskom.

Pravilno postavljeno vzglavje preprečuje zgago

Verjetno vas je zgaga kdaj mučila tudi tedaj, ko ste legli v posteljo. Ko se telo umiri, je vsaka bolečina ali neprijeten občutek še toliko večji. V času počitka želodčna kislina veliko lažje prodre v požiralnik. To povzroči pekoč občutek. Če želite to preprečiti, potem vam svetujemo, da nekoliko dvignite svoj vzglavnik. Pod njega lahko podložite ustrezen predmet. Poskusite zaspati tako, da boste ležali na hrbtu. Manj verjetnosti, da vas bo v nočnem času obiskala zgaga, je, če nekaj ur pred počitkom ne boste uživali prav nobene hrane. Če pa pred spanjem že morate kaj pojesti, potem poskrbite, da ne boste zaužili hrane, ki se dlje časa prebavlja.

Pred obrokom popijete skodelico čaja iz ingverja

Zgaga je torej lahko rešljiva na dokaj preproste načine. Ena od priljubljenih rešitev je tudi ta, da pred obrokom spijete čaj iz ingverja. Pomembno je, da čaj pripravite iz povsem svežega ingverja. Sveži ingver nastrgajte ali pa ga narežite na primerno velike kolute. Sicer pa je ingverjev čaj poznan zlasti po tem, da v veliki meri pomaga za prav vse vrste želodčnih težav. Ljudje ga pogosto pijejo za pomiritev razdraženega želodca.

Nasvete za odpravo zgage si lahko preberete na https://www.donat.mg/sl/odlicni-naravni-nacini-odpravljanja-zgage/.