Najem video projektorja – na kaj paziti?

Ponudba izposoje projektorjev je zelo pestra in v mnogih primerih povsem odpravi potrebo po nakupu lastne opreme. Tisti, ki se zgolj občasno soočajo z organizacijo dogodka, pri katerem bodo potrebovali projektor, se seveda raje kot za nakup odločijo za izposojo projektorja ter najem projekcijskega platna. Ponudniki najema te opreme so običajno pripravljeni pomagati, vseeno pa je treba pri najemu video projektorja paziti na to, da česa ne pozabimo.


V prvi vrsti se je treba prepričati, da je v najem vključena vsa potrebna oprema. Ali je poleg projektorja vključen tudi najem projekcijskega platna? Ali so priloženi vsi potrebni kabli? Kako je z ozvočenjem? Pravi čas za ta vprašanja je seveda že pred dejanskim najemom. Pri pripravi na organizacijo dogodka je treba natančno ugotoviti, kakšne bodo potrebe pri projekciji, tako da bo znal ponudnik najema opreme svetovati pri izbiri pravih rešitev.

Najem video projektorja vključuje le tehnično opremo. Veliko pa je odvisno tudi od drugih dejavnikov. Prostor mora biti primeren za projekcijo, predvsem dovolj zatemnjen in seveda prostoren, da dopušča uporabo projektorja. V večini primerov je nujen tudi najem projekcijskega platna, saj projekcija na steni ali drugi na videz ustrezni površini ne izpade tako dobro. Točno je treba ugotoviti, kje bo oprema postavljena, kdaj bo v uporabi in podobno. Hitro se lahko zgodijo nevšečnosti, kot so na primer prekratki kabli ali pa premajhna slika. Na srečo bo ponudnik izposoje opreme te težave predvidel, seveda pa je organizator odgovoren za to, da predhodno pripravi vse podrobnosti glede načrtovane projekcije.