Vse, kar potrebujete za hidroponiko

Z vrtičkarstvom se lahko ukvarjamo povsem ljubiteljsko, morda celo pomotoma – odvržemo semena na zemljo in že to je lahko dovolj, da dočakamo tudi rezultate. Pri hidroponiki ne gre tako, saj vsak korak procesa rasti rastline zahteva posebno pozornost. Še posebej seveda, če bi radi dosegli najboljše možne rezultate. Najboljši recept za uspeh je uporaba prilagojene opreme priznanih proizvajalcev.

Oprema za začetnike

Začetniki v hidroponiki bodo hitro odkrili izdelke blagovne znamke GHE. Gre za uglednega proizvajalca na tem področju, predvsem pa je njihova ponudba zelo pestra. Ni namenjena specifično začetnikom, je pa dovolj bogata, da bo v njej vse potrebno našel tudi nekdo, ki je pred prvim hidroponičnim projektom. GHE med drugim prodaja tudi sistem AeroFlo, ki ga uporablja NASA, veliko izbire pa je predvsem med gnojili in hranili. Vsekakor je ponudba GHE dober štart za tiste, ki iščejo hidroponične izdelke, čeprav seveda obstajajo tudi celoviti kompleti drugih znamk, ki prav tako zadoščajo za uspešen začetek.

Na dolgi rok ne bo šlo brez pravih gnojil, med katerimi lahko izpostavimo znamko Aptus. Gre za ameriškega proizvajalca, ki ima v ponudbi suha gnojila. Mešanica hranil Aptus Breakout Powder je na primer odlična za tiste, ki želijo povečati donose rastlin v poznih fazah cvetenja, seveda pa je možno izbrati tudi druge izdelke za druge faze rasti. Znamka Aptus pride v poštev za tiste, ki nameravajo pri gojenju rastlin uporabljati suha gnojila, medtem ko v nekaterih primerih v poštev pridejo le tekoča – začetnik mora o tem pravočasno razmisliti.