Objemni grelec ima podoben namen uporabe kot ploščati grelec

Grelci so na nekaterih področjih izjemno dobrodošle naprave. Vsekakor pa na trgu lahko izbirate med kar nekaj različnimi možnostmi. Ena od njih je tudi objemni grelec. Ta vrsta grelca se uporablja na podoben oziroma na kar enak način kot ploščati. Prisoten je namreč zlasti v industrijskih panogah, še zlasti v tistih, kjer ni potrebe po zelo visokih temperaturah, na primer v čevljarski industriji, tekstilni industriji ali pa gumarski industriji.

Objemni grelec je lahko različnih dimenzij, dimenzije so od F30 milimetrov dalje. Njegova največja moč je 6,5 W na kvadratni centimeter. Sicer pa je sestavljen iz grelne žice, ki je navita okrog jedra iz mikanita ali pa iz naravnega skrilavca. Priključek na elektriko je iz bakrene ali močne legirane žice, ki je izolirana s steklenimi vlakni ali s silikonom. Lahko je izoliran tudi z vijaki ali aparatnim natikalom. Priključek pa je na lokaciji, ki jo določi naročnik.

Objemni grelci veljajo za najboljše koncepte

Objemni grelec velja za odličen koncept, a sam grelec na elektriko ne sme priti v stik z ogrevanim medijem. Na trgu sta na voljo dva različna tipa objemnega grelca. Na voljo vam je objemni grelec, ki je namenjen doseganju nekoliko višjih temperatur. Ta vrsta grelca je sestavljena iz ohišja svetlo vlečene ali pa nerjaveče pločevine.

Druga vrsta objemnega grelca je namenjena za manjše temperature. Tovrstni objemni grelec je sestavljen iz ohišja, ki je prav tako iz nerjaveče ali svetlo vlečene pločevine. Sestavlja ga tudi visoko legirana uporovna žica, ki je navita na mikanit.

Priključki objemnega grelca

Objemni grelec je lahko priključen s silikonsko žico, z močno legirano žico, z vijaki ali pa z aparatnim natikalom. Priključek ponudnik izdela na mestu, ki ga želi naročnik oziroma kupec.

Še druge vrste grelcev

Na voljo so poleg objemnega grelca še druge vrste grelcev. V ponudbah podjetij, ki se ukvarjajo z izdelovanjem grelcev, so vam na voljo potopni, oljni kot tudi zračni grelci. Na sploh pa velja, da je največja prednost teh naprav zagotovo v tem, da jih je pri izdelavi moč kriviti, in to v številnih oblikah. Prav vsak grelec je lahko povsem unikaten, saj je naročen po posebnih željah in zahtevah naročnika.

Prav vse vrste grelcev so v obliki slikovnega gradiva na voljo tudi na spletnih straneh podjetij. Na istem mestu lahko preverite, kako je določena vrsta grelca zgrajena, kako deluje ter podobno. S pomočjo spletnega obrazca lahko naročite svoj grelec, in to v želeni obliki oziroma vrsti.