Poskrbite za dobro počutje v dnevnem prostoru

Najbolj »oblegan« prostor vsakega doma je vsekakor dnevna soba. Dnevne sobe so tiste, v katerih se najraje sprostimo, se v njih zabavamo ali vanje povabimo svoje goste.

Lahko bi rekli, da je dnevna soba eden pomembnejših prostorov v našem domu. Zato je pomembno, da se, še preden jo ustvarimo, odločimo, čemu bo namenjena ter v kakšni postavitvi ter obliki se bomo kar se da dobro počutili, tako mi, kot naši gostje.

Domače dnevne sobe je mogoče urediti v najštevilčnejših in različnih slogih. Kadar jo opremljamo je moramo misliti na potrebe vsakega stanovalca, ki bo vsaj delček svojega časa preživel v njej.

Vse bolj se pojavljajo velike dnevne sobe, ki izgubljajo vrata in odvečne stene. Posledično se pojavlja vse več dnevnih sob, ki so vsaj delno ali v celoti povezane s kuhinjami, hodniki in drugimi prostori. Vse več pozornosti se posveča temu, da se v prostor spusti čim več dnevne svetlobe in zraka. S takim načinom naj bi dnevne sobe pripeljali bližje naravi. Na dobro počutje dnevni sobi ima vsekakor močan vpliv njena zračnost in fleksibilnost.

Elementi ki predstavljajo osnovno opremo dnevne sobe so regali, predalniki in vitrine. To je pohištvo, ki daje vtis lahkotnosti. Regali naj bodo dinamično razporejeni po steni in naj ne segajo od tal do stropa. S Tako postavitvijo dosežemo razgibanost prostora in se izognemo monotonosti. Glede na to, da so elementi za dnevne sobe na voljo v najrazličnejših stilih, materialih in barvnih kombinacijah imamo proste roke pri izbiri. Najpomembneje je, da se v prostoru počutimo dobro, zato izberite nekaj, kar vam osebno najbolje ustreza.