Uporaba platforme Magento za večje trgovine

Odprtokodna platforma Magento, ki se nenehno izboljšuje in nadgrajuje, poganja okoli 30 odstotkov vseh spletnih trgovin v Sloveniji. S to vrsto platforme enostavno in hitro postanete zelo uspešni. Pomembno je, da imate znotraj podjetja dobrega programerja ali pa da navežete kontakt z zunanjim izvajalcem. Oba bosta ustvarila zelo obiskano in hkrati prodajno uspešno trgovino z več moduli. Poskrbela bosta tudi za redne nadgradnje in posodobitve sistema. Na ta način boste vedno v skladu s trenutnimi trendi in en korak pred konkurenco.

Veliko število artiklov in večje spletne trgovine

Sistem Magento uporabljajo tako lastniki manjši spletnih trgovin, do večjih trgovcev. Platforma Magento se odlično obnese tudi ob večjem številu različnih artiklov. To pomeni, da vam ni potrebno ustvariti več manjših ločenih spletnih trgovin, temveč lahko enostavno ustvarite stran s 100.000 artikli ali več. Pozorni bodite le na hitrost indeksiranja, ki mora biti krajše od minute. Različni Magento moduli sicer dopuščajo različno stopnjo hitrosti indeksiranja artiklov, zato je ob večjem številu artiklov bolje, da izberete modul Magento Enterprise z odličnim indeksiranjem.

Magento in funkcionalnost

Sistem Magento nudi obilo možnosti za začetnike in bolj napredne uporabnike. V kratkem času lahko naložimo več 10.000 artiklov za ogled in prodajo. Redna posodobitve sistema odpravljajo različne varnostne probleme in potencialne napake. Na ta način ni potrebno vsakodnevno pregledovati kodo. Različni moduli služijo kot razširitev funkcij spletne trgovine. Pridobimo na pridem poslovanje s kreditnimi karticami, košarico, različne načine obveščanja potencialnih strank in podobno. Magento je tudi funkcionalen, saj omogoča uvažanje, izvažanje in podporo računovodskim programom. Sistem dopušča možnost nadgradnje in prilagajanja individualni želji posameznika.

Uspešnost trgovine

Izbira pravega Magento modula je odvisna od vaših zahtev in potrebnega predznanja. V kolikor ste manj vešči programiranja, slednje prepustite raje usposobljenim strokovnjakom. Pri izdelavi trgovine se osredotočite tudi na uporabniško izkušnjo. Slednja pomembno vpliva tudi na uspeh spletne trgovine. Slabša odzivnost hkrati pomeni slabšo uspešnost in manjši promet.